Begravningar Falkenberg | Beställ begravning online | Ordna allt på nätet

Begravningar i Falkenberg | Beställ begravning online

Tillgängligt för alla begravningar i Falkenberg med omnejd | Beställ här

Du kan beställa begravning i Falkenberg med omnejd här, online, via vår tjänst Begravningsbyrån Online. Ordna hela begravningen i lugn och ro, på nätet. Tillgängligt för alla begravningar i Falkenberg med omnejd. Här kan du planera och beställa hela begravningen, alltid med personlig hjälp! Tjänsten Begravningsbyrån Online låter dig ordna begravningen, se priser och skicka din beställning till oss. När du gjort din beställning i lugn och ro får du sedan alltid en personlig kontakt och du kan alltid ändra dina val i efterhand. Varmt välkommen!

Begravningar Falkenberg - Beställ begravning online - Begravningsbyrån Online - Falkenbergs Begravningsbyrå Falkenberg

Begravningar i Falkenberg med omnejd | Hjälp finns nära dig dygnet runt!

Vi finns nära dig och har öppet när du behöver oss! Vid dödsfall når du oss alltid dygnet runt. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss för frågor och rådgivning kring bl a begravningar i Falkenberg med omnejd, hur man gör vid dödsfall, dödsannonser, planera begravningen, anmälan till Minnesstund efter begravningen, beställa blommor till begravningen, minnesgåvor, kistor, urnor, gravstenar, broschyrer med svar på alla möjliga frågor kring begravningar, komplett juridisk hjälp i samband med begravningar, Livsarkivet, begravningsförsäkringar, med mycket mera. Du har alltid möjlighet att komma i personlig kontakt med oss genom att ringa telefonnumret: 0346 – 84 000 (vår dygnet runt öppna jour). Varmt välkommen!

Miljövänligare begravning i Falkenberg med omnejd

Att välja en begravning i Falkenberg eller omnejd med hänsyn till miljön visar respekt för naturen och visar att man tar ansvar för kommande generationer. Det är en viktig gest att göra val som minimerar påverkan på miljön även i en sådan här svår tid. Det behöver inte bli dyrare, prata gärna med oss om miljövänligare val!

Vad ska man tänka på om begravningen i Falkenberg med omnejd ska vara så miljövänlig som möjligt?

En kista av riktigt trä kräver t.ex. mindre energi vid kremationen än en kista av spånskiva. Det finns också kistor tillverkade av förnybart material.
Urnor är ofta tillverkade av trä men det finns även urnor av ekologisk trämassa eller en kombination av potatisstärkelse och träfibermassa.
Välj en ceremonilokal som passar antalet gäster. Den kalla årstiden är en kyrka dyr att värma upp och ett litet kapell kan då passa då bättre ur ett miljöperspektiv.
Välj gärna säsongens blommor. Man kan också tänka sig att dekorera med blommor från egen trädgård om det är säsong för det.
minnesstunden är det bra om maten är lokalproducerad och ekologisk så långt det är möjligt. Om lokalen är i anslutning till begravningsceremonin så behöver behövs inga extra transporter.
Vad som är mest miljövänligt av kremering eller jordbegravning är inte riktigt utrett. Det som talar för kremering är att metaller i kroppen och i kistan återvinns. Det talar för jordbegravning är att kroppen återbördas till jorden.
Transporter av kistor och urnor är det som påverkar miljön mest, men är också svårast att påverka. Generellt blir det fler transporter med kremationsbegravning, än med jordbegravning. Som auktoriserad begravningsbyrå har vi krav på oss att använda så miljövänliga bilar och drivmedel som möjligt.
En gravsten tar naturligtvis en hel del energi för att producera, å andra sidan så ska den stå i 25 år så utslaget per år blir belastningen på miljön liten. En del familjer väljer att leta upp en natursten som stenhuggeriet bearbetar.

Som auktoriserad begravningsbyrå så arbetar vi i ett ledningssystem där vi varje år höjer vår nivå i kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Vi lyder också under SBF:s miljöpolicy som du kan läsa mer om här.

Begravningar Falkenberg - Beställ begravning online - Begravningsbyrån Online - Auktoriserad Begravningsbyrå i Falkenberg
 
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Falkenberg med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.