Länkar | Hjälp med begravningar | Falkenbergs Begravningsbyrå

Länkar

Länkar | Hjälp med begravningar

Hjälpsamma länkar om allt som har med begravningar att göra

På denna sida har vi samlat hjälpsamma länkar till webbplatser som erbjuder högkvalitativ och tillförlitlig information om hur begravningar går till, varför det är viktigt att välja en auktoriserad begravningsbyrå, begravningstjänster & produkter man kan behöva i samband med en begravning, samt Livsarkivet, ett dokument där du bl a kan uttrycka önskemål kring din egen begravning, samt besvara frågor såsom: Hur vill du ha din egen begravning? Har du försäkringar som faller ut vid ditt dödsfall? Var du har viktiga papper som t.ex. testamente, lagfart, samboavtal, äktenskapsförord, mm. Detta dokument får sedan dina anhöriga den dagen du inte längre finns.

Sveriges Begravningsbyråers Förbund

På denna webbplats hittar du nästan all information du behöver känna till gällande allting som har med begravningar att göra. Här finner du även mer information om vad det innebär att vara en Auktoriserad Begravningsbyrå, samt en lista och karta över alla Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer. Webbplats: Sveriges Begravningsbyråers Förbund.


Fredahl Rydéns

Fredahl Rydéns är en av landets äldsta och största tillverkare av produkter för begravningsbranschen. Läs gärna mer om kistor och urnor vi erbjuder i Falkenberg med omnejd – i samarbete med Fredahl Rydéns. Webbplats: Fredahl Rydéns.


Livsarkivet

Livsarkivet är ett dokument där du bl a kan uttrycka önskemål kring din egen begravning, samt besvara viktiga frågor kring den. Detta hjälper och underlättar för dina anhöriga den dagen du inte längre finns. Livsarkivets första del handlar om juridiska dokument såsom testamente, samboavtal och äktenskapsförord, etc. På en auktoriserad begravningsbyrå finns det juridiskt kunnig personal som kan hjälpa dig med alla dessa frågor. Webbplats: Livsarkivet.


Musik till begravningen

Ett av de val du står inför när du planerar en begravning, är vilken typ av musik som ska spelas. Lite hjälp i musikvalet kan du få här. SBF:s Musikväljaren


Symboler till dödsannonser

En lista över valbara symboler till dödsannonsen kan du hitta här: taps.symbol.timecut.se 


 

Länkar - Hjälp med begravningar - NeverEndingStory-transparent

Never ending story

är namnet på ett nytt och personligare livsarkiv, som Fluffbabes tagit fram tillsammans med Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF). Det är ett dokument för dem som vill skriva ner individuella önskemål kring sin begravning, så att de anhöriga en gång i framtiden ska veta hur man vill ha det. Samarbetet startades under 2009 och i konceptet ingår även produkter som nya kistmodeller utformade med hoppfull design och nytt namn, Angelbox, och nya, handmålade urnor under namnet Angeldust. Inom kort lanseras även mer personliga gravstenar i samarbete med stenföretaget GRF Gravgårdar, Angelheart. Webbplats: Never Ending Story.

 
Begravningsbyrå Falkenberg - Falkenbergs Begravningsbyrå Falkenberg - Begravningar Falkenberg - Beställ begravning online
 
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Falkenberg med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.