Vanliga frågor om begravningar i Falkenberg med omnejd

Vanliga frågor om begravningar i Falkenberg med omnejd

Här finns de vanligaste frågor vi får om begravningar i Falkenberg med omnejd

Här hittar du de vanligaste frågor vi får om begravningar i Falkenberg & omnejd, samt svar på alla. Vad kostar en begravning? Var i kyrkan sitter jag? Få svar här!


  • Vad kostar en begravning?

Begravningar kan utformas på många olika sätt, vilket gör det svårt att sätta ett färdigt pris. Det kan kosta från 10 000 kr, men vanligtvis kostar det runt 25 000 – 30 000 kr, vilket innefattar även: annons, blommor, solist, liten minnesstund samt programkort.

  • Var i kyrkan sitter jag?

Det kan variera från kyrka till kyrka vilken sida man skall sitta på, men det vanligaste i Falkenberg är att närmaste släkten sitter på vänster sida och vänner/bekanta sitter på höger sida, men det finns alltid en representant från begravningsbyrån på plats som kan hjälpa dig hitta rätt.

  • Svart eller vit slips?

Det finns egentligen ingen regel när det gäller svart eller vit slips, men enligt gammal sed är det de allra närmaste anhöriga som bär vit slips medan resten bär svart slips. Om du är osäker är det aldrig fel med en svart slips.

  • Handbuketter?

Enligt gammal tradition hade bara kvinnor handbukett, men nu för tiden är det lika vanligt att både män och kvinnor har det.

  • Valfri klädsel?

Det kan hända att det står valfri klädsel i dödsannonsen,  vilket vanligtvis betyder att klädseln inte behöver vara så strikt, men en bra tumregel är att ha en diskret klädsel.

  • Om det saknas medel i dödsboet?

Om det är så att det saknas medel till att betala begravningen i dödsboet, så går det att ansöka om bidrag från Familjerätten, Falkenbergs Kommun. Tel. 0346 – 88 60 00.

  • Flaggning?

Flaggan hissas på halvstång på döds- och begravningsdagen, då den först hissas i topp och omedelbart därefter halas till 2/3 av stångens längd. När begravningsgudstjänsten ägt rum hissas flaggan i topp, varefter den halas antingen omedelbart eller på ordinarie flaggtid.


Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på
tel. 0346 – 84 000 eller mail: info@falkenbergsbegravningsbyra.se

Vanliga frågor om begravningar i Falkenberg med omnejd - Frågor om begravningar
 
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Falkenberg med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.